Vinnaren i årets julkalender!

Jag vill ännu en gång (förlåt att jag tjatar!) börja med att tacka er allihop så EXTREMT mycket för er medverkan i år. Jag är, på riktigt, tårögd när jag skriver det här. Och ja, jag är en blödig jäkel, men faaan va fina ni har varit i år. Ni har liksom lyft mig, hela december igenom. Gjort allt så fint och spännande. Tack för det! Nu ser jag fram emot nästa år, då vi ska fira femårsjubileum tillsammans, och jag hoppas att ni hänger med då också.

Nu vill jag presentera årets vinnare. Som vi alla vet är det inte för julklapparna vi gör det här, utan för att det är så roligt, inspirerande och givande. Men samtidigt tycker jag att det är sååå kul att få ge er något! Och även om jag skulle vilja ge varenda medverkande något fint, så har jag helt enkelt inte tid, möjlighet eller resurser att jaga sponsorer och hitta på roliga saker till er alla. Tyvärr. Men i år har jag haft ett julkalendersamarbete med ett av mina absoluta favoritföretag i Sverige, en designer som jag dessutom modellat en hel del för själv och vars kläder jag har högavis av i garderoben. Ni gissade det! Årets vinnare i julkalendern får välja vafritt plagg från JUMPERFABRIKEN till ett värde av 1295 kronor! HUR BRA? Tack, Jumperfabriken för att ni ville sponsra julkalendern i år! Såhär fina är deras grejer:


Foto: Johanna Hedborg för Jumperfabriken

Årets vinnare var ett luckbidrag som stannade hos mig långt efter att jag läst det. Som kombinerade text, berättelse och bild på ett strålande vis, och som dessutom fick mig att le och minnas. Så vem är årets vinnare? TRUMVIRVEL!!!

Vinnaren är Paulina de Vries, med följande luckbidrag:


Text och bild: Paulina de Vries

“En halv trappa ner bor en av de finaste människorna jag vet. Hon är 97 år gammal och älskar trädgårdar, fast kanske egentligen mest träd. Hennes sätt att prata är poetiskt och varje ord hon uttalar har valts med betänklighet.

Jag och min allra bästa granne skickar lappar till varandra, vi lappar som hon säger. De små breven handlar om allt möjligt, men mest om små tankar för dagen och förslag på tider att ses. På de små brev-lapparna sätter hon gem för att ge dem tyngd så att de inte ska fastna i brevinkastet. Nu har jag en liten skål fylld med gem här hemma.

Min granne skickar in små blommor eller hänger en avokado på dörrhandtaget ibland. När vi ses dricker vi kaffe ur koppar med fat och pratar om livet. När jag bläddrar igenom mina bilder på datorn inser jag att jag inte har någon annan en den här ovan, vilket känns som en smärre katastrof. För bilden är överexponerad och ger inte min fina person någon rättvisa överhuvudtaget. Men bilden är tagen i början av augusti och vi har tagit med oss mat ut för att äta tillsammans i solen. Hur dålig bilden än är, tycker jag ändå om att titta på den och minnas.

Nu har min granne flyttat. Hon bor inte längre en halv trappa ner utan 1000 meter bort, ungefär. Nu lappar vi inte längre, nu får vi ringa. Det är sorgligt, men helt okej. För jag som inte har varken mormor, farmor, morfar eller farfar kvar fick en dag i förra året en ny äldre människa att prata med och den här damen är helt fantastisk.”

Grattis Paulina! Maila mig på emily@arsenikfotografi.se för att lösa ut din vinst!

Och till er alla, TACK. Vi ses igen nästa år, och då jäklar ska vi fira femårsjubileum! GOD JUL!

Puss!

Emily