Vad jag tänker på, när jag tänker på löpning på ett löpband en iskall morgon i januari.


Fotograferat med Canon 5d mark III och Sigma Art 35mm f/1.4.

Eftersom jag tänkte att vi skulle kunna bolla våra årsmål lite här under året så tänkte jag stämma av lite grann: hur går det för er? Jag tänker då främst på alla ni som hade mål med träning, och kanske särskilt då med löpning? Vi verkar ju vara ett gäng!

Den här veckan går jag in i vecka 4 på mitt löpprogram och är alltså en tredjedel in i programmet som ska ta mig till målet att springa en mil. Hittills går det väldigt bra, jag tar det lugnt och försöker fokusera på att vara i bra form inför varje pass. Och med “bra form” menar jag främst att vara fokuserad, känna att jag inte har en förkylning på gång, eller att jag sovit för dåligt.

Nu springer jag ungefär 5 kilometer på ungefär 40 minuter, vilket är långsammare än om jag skulle springa utomhus på asfalt, som jag vanligtvis gör. Jag trivs med att springa lite långsammare nu i början, och att fokusera på känslan av att bygga upp något långsiktigt hellre än att pusha på. Jag drabbades av löparknä förra året, och även om de här övningarna har hjälpt mig att “ta bort” det helt, så är jag medveten om mina begränsningar och försiktig för att inte bli skadad. Det skulle vara förödande både för mitt jobb och min löpning, så det får liksom inte ske.

Under en ganska lång period har jag sprungit och lyssnat på olika peppiga playlists, men under veckan som gick fick jag sug för något mer inspirerande, och gick över till föreläsningar och poddar om egenföretagande och fotografi. (OBS, är medveten om att jag låter som Patrick Bateman eller något, men det hjälper verkligen mig!) Kan därför tipsa om två väldigt inspirerande podcasts på temat foto, nämligen Way Up North Podcast (en av mina favoriter!) och World’s Best Photographers podcasts. Lyssna vettja!

Slutligen så har jag min målbild med löpningen helt klar, och det är att kunna springa en mil i Calpe i sommar. Jag brukar springa i backarna uppe på berget vid huset där, men den rundan är inte så lång, 3 km (dock med extrem lutning upp över havet, så väldigt jobbig!). Jag skulle vilja kunna börja vid huset, springa ned till stranden och sedan springa hem igen, precis lagom till att solen kämpat sig upp över horisonten. Tanken på att springa en mil och sedan slänga mig i poolen som avslutning på rundan, helt lugn i själen och slut i kroppen, den är precis allt jag ser framför mig just nu.

Hur går det för er? Har ni någon målbild? och vad lyssnar ni på när ni tränar?