Tvinga mig inte att säga hej då.

Oland 2 Foto Emily Dahl-1

Oland 2 Foto Emily Dahl-2

Oland 2 Foto Emily Dahl-3

Oland 2 Foto Emily Dahl-4

Oland 2 Foto Emily Dahl-6

Oland 2 Foto Emily Dahl-5

Oland 2 Foto Emily Dahl-7

Oland 2 Foto Emily Dahl-8

Oland 2 Foto Emily Dahl-9

Oland 2 Foto Emily Dahl-11

Oland 2 Foto Emily Dahl-10

Oland 2 Foto Emily Dahl-12

Oland 2 Foto Emily Dahl-13
Det känns som att det är mindre än en vecka sedan jag skrev en lista här om vad jag såg fram emot allra mest inför sommaren. Då kändes varje punkt så otroligt långt borta, som om det var en oändlighet dit. Och nu är allting redan över.

Jag vet att det beror på yttre omständigheter, men det känns som att den här sommaren gick alldeles för fort. Som att jag blivit bestulen. Inte för att jag inte hunnit göra allt jag velat, utan för att jag aldrig hunnit vila i det. Känner ni samma sak? Kanske beror det på att sommaren förra året var nästan obefintlig, men i år kände jag liksom att jag var tvungen att ta mig ann sommaren med så mycket närvaro. Jag var verkligen där så mycket, i varje ögonblick, att jag glömde att ta ett steg tillbaks och njuta av dagarna som en sammanlänkad kedja. Så, det ska jag försöka göra nu, genom en retroaktiv lista. Här var det bästa som sommaren gav mig:

+ lyckan över att få ta med mig Artie till Spanien. Det var ett stort steg för oss båda och även om det var lite av en bumpy ride så kommer lyckokänslan av att se honom kasta sig i från poolkanten – orädd och frisk – alltid finnas med mig. Jag hoppas det blir många fler gånger.

+ magin i att få återse mitt Öland igen – de urbleka fälten fläckade av brinnande vallmo, och så himlen ovanför och havet där bortom.

+ återupptäckten av Södermalm på sommaren efter att ha bott utanför tullarna i 4 år. Det har varit fint att bli lite nykär i Söder och Gamla stan tack vare alla Pokémonjakter i skymningen, haha.

+ brunbrända knän och axlar och solblekt hår, och skit under naglarna och skrapsår på smalbenen.

+ långa bilturer genom Sverige. Detta är verkligen något jag älskar. Och att resa i Sverige i år har verkligen givit mig ett sug efter att komma ut i naturen mer. Min förhoppning är att kunna åka på en vandringsresa inom en relativt snar framtid och bara fotografera världen. Det vore något!

+ fantastiska Way Out West med mina gulligaste kompisar everz. Vi märkte typ inte ens att det ösregnade pga hade det så bäst.

+ en fantastiskt fin natt på en balkong, där klockan hann bli 9 på morgonen innan vi föll i säng efter långa vindlande samtal, en hel del tårar och mycket kärlek och skratt.

+ sena kvällar framför fotbolls-EM under hela sommarens början. Jag älskar att svepas upp i att heja på en match, att uppleva gemenskapen och känslorna. Tur för mig att jag är en såndär selektiv en, som bara bryr sig på låtsas.

+ Smålands mörka skogar och ljuset på mossan mellan träden.

Och förhoppningsvis har vi et helt gäng vackra sensommarveckor kvar att njuta av. Håll tummar och tassar!

Emily