Och min tvekan kanske har sänkt några hjärtan. De säger säkert “Du, håll dig undan”.


Tack för alla fina icke-reaktioner till mitt förra inlägg. Grejen är att jag hatar ju sånt där. Det låter kanske som att jag är knäpp när jag skriver så, men det handlar inte alls om det. Det är helt i enlighet med min personlighetstyp, och helt okej. Jag har varit så otroligt ledsen och nedbruten den senaste tiden att det känns som om jag varit totalt hudlös och tom. Det handlar bara om att jag är en person som bearbetar känslor på ett pragmatiskt sätt. Jag gråter asmycket i perioder – liksom “får gråten ur mig” helt hejdlöst. Där emellan är jag superfokuserad, effektiv och praktiskt inriktad, kan verka rent av glad. Det är därför jag jobbar så mycket, därför jag renoverat studion senaste månaden, köpt massa ny inredning och kommit igång med löpningen. Det är mitt sätt att bearbeta, mellan sjoken av gråt. Och då vill jag inte få en massa snällheter och sympati, då vill jag att allt ska vara som vanligt bara. När jag sedan är ledsen, alltså stunderna då avgrunden öppnar sig under mig och allt känns totalt ovärt, då behöver jag mina absolut närmaste. De som drar mig intill sig trots att jag är slemmig av snor och tårar och mascara, och säger “kom och blöd på mig, det är okej, man får det. Man måste inte alltid vara stark, man är bra ändå.” Som tur är har jag sådana människor runt mig.

Vi lämnar alltså nu detta därhän, och går vidare. Tack, ni är bäst och jag är så glad att ni finns och fattar.

Så, jag håller just på att packa väskan för att gå bort till Chinateatern och plåta ett jobb backstage där. Ska blir kul! Är det sista jobbet i en fjorton dagars-runda av plåtningar back to back, sedan ska jag vara ledig lördag, söndag OCH halva måndag. PEPPEN, den är olidlig. Har också planerat massa roliga saker alla dagar för att komma ut och göra vettiga roliga saker med bra personer, så det känns superskönt. Har haft en galen vecka med plåtningar på alla möjliga knäppa platser (ni som följer mig på Insta har säkert sett detta i mina stories, @emilydahl heter jag där för er som inte redan följer!). Jag hoppas ni får en pangfin helg, med eller utan hångel eller brustet hjärta.