Nu är jag Emily Viola Dahl – master i modevetenskap.

Portrait Photo Emily Dahl-2

Portrait Photo Emily Dahl-1

Portrait Photo Emily Dahl-3
Opponeringarna är över. Det gick så jävla bra. Alltså jag hade aldrig i min vildaste fantasi trott att jag skulle få den typen av respons som jag fick. Såhär: jag vet ju att för mig och min handledare har ju relevansen funnits i min forskning. Vi har varit eld och lågor över det jag lyckats kartlägga i den svenska modehistorien, och vi har varit peppade. Men samtidigt har jag känt att jag vet att det är för att vi är historienördar, och att det lika gärna kunde visa sig att ingen annan skulle bry sig. Men så var det inte, istället fick jag en strålande fin opponeringspartner i Maja och ett otroligt bemötande av min examinator Louise, som lyfte relevansen i mina forskningsrön till en nivå jag inte ens själv förstod. Det känns overkligt, men jag är så så så glad. Så otroligt glad.

Och i dag är det över. I dag, om ett par timmar, är det dags för vår graduation. Sedan är jag liksom klar. Eller? Jag vet inte längre. Allt jag vet är att jag är modevetare på riktigt nu, så himla himla mycket. Internationell master. Det känns underligt och fantastiskt. En nästan tio år lång dröm som blivit verklig, och satan va jag har vuxit, lärt mig och utvecklats som människa tack vare detta fantastiska forskningsfält.

Nu kan sommaren börja. Nu kör vi!

Puss!

Emily