Nej, nu blommar det i mitt hjärta.

moodboarsbalkong
Bilderna hittar ni på min Pinterest-board The Balcony Project.

Den senaste veckan har ju varit lite som ett hån mot oss vår- och sommarbarn. Men jag har ändå börjat förbereda för sommaren på min älskade balkong! Redan för en månad sedan så började jag förså busktomat, physalis, kryddor och blommor. Blåklint och kornblomst har jag satt, och de ska få samsas tillsammans med min stora vita klätterros, New Dawn. Dessutom har jag ersatt det ena bordet med en växttrappa i vitt, där alla mina kryddor och citrusfrukter ska stå. Kommer bli så fint! Nu ska det bara bli lite varmare och soligare, så skålar vi snart in våren på riktigt. Tänkte förresten på det när jag lade upp en bild på mitt vardagsrum på Instagram nyligen, att folk kommenterade att jag har så mycket gröna växter överallt. Det är ju lite mitt sätt att “överleva” vinterhalvåret. Jag tror nämligen att grönt är extra viktigt för oss svenskar. Vi har ju bara grönska omkring oss halva tiden på året, liksom. Tänk själva, hur mycket vackrare mat blir med lite klippt persilja eller ruccolasallad på. Eller hur underbart ett hus övervuxet med murgröna ser ut. Ett rum med stora palmer, monsteraväxter och små ulliga kaktusplantor, visst får det genast en trevligare känsla? Och snart, snart grönskar det utomhus också.

Är ni pepp?

Puss!

Emily