Modeåret 2012; hur jag bär hjärtat på tröjärmen hela hela tiden.

Det är konstigt när man ser tillbaks på ett år hur man har klätt sig. Det här året, särskilt sommaren, har ju varit ganska omvälvande för mig, och i takt med det så har jag också gjort mig av med otroligt mycket saker. I samband med flytten så rensade jag ut ungefär sjuttio procent av min garderob, hälften gick till Stadsmissionen och resten fick nya hem när jag medverkade vid Blockets liveloppis på Sergels torg. Det var fint och jobbigt på samma gång att se andra prova kläder som varit mina, och som betytt någonting, men det var tvunget. För att jag skulle kunna bli ny igen. Lite såhär såg mitt modeår ut 2012:

IMG_8952
Januari. Den här klänningen kommer jag nog aldrig göra mig av med, älskar den så himla mycket. Försökte mota undan alla mörka känslor med hjälp av ljusa och färgglada kläder, men det gick väl sådär.

IMG_9841
Februari. Bar byxor eftersom jag jobbade så mycket utomhus och ville slippa frysa. Det här är en typisk “proper jobbklädsel” för mig, för övrigt. Stövlarna är ett par andra älsklingar jag aldrig vill slänga, jag köpte dem på Din Sko för 99 kronor vintern 2007 och de slutar liksom aldrig vara fina.

IMG_2593

IMG_2594
Mars. Jag hade nästan alltid den här frisyren, och klänningen som jag köpte på H&M i Berlin året innan och som var för stor passade alldeles lagom när jag inte orkade engagera mig särskilt mycket i kläder.

IMG_2735
April. Köpte jag den här skira blomsterklänningen från Asos, och jag har haft den otroligt mycket. Den påminner mig på något sätt om prom-klänningarna som systrarna Virgin Suicides bär, och jag gillar det så mycket. Ännu ett försök att bli gladare med hjälp av ljusa, starka färger.

IMG_7443

IMG_7434
Maj. Köpte jag min älskade militärjacka på Beyond Retro, och försökte hitta tillbaks till mig själv. Ungefär fem minuter efter att de här bilderna togs gjorde jag och Kristofer slut, så det projektet gick om intet och jag orkade inte bry mig alls om kläder på ett tag.

IMG_9348
Juni. Drog jag mest runt i klänningar och knästrumpor. Jag minns inte så mycket mer, och tog heller ungefär inga outfitbilder.

IMG_0147
Juli. Bodde jag hemma hos min bror och hade ungefär tolv plagg i resväskan att leva med i lite över en och en halv månad. Leopardklänningen blev nog det mest använda plagget, och det passade mitt hjärta bra.

IMG_0562
Augusti. Rompern från Topshop för flera år sedan var också ett plagg som fick följa med till bror, och jag köpte ännu fler knästrumpor. Såg ut såhär mest jämt.

IMG_3941
September. I september klippte jag av allt hår, grät i frisörstolen och var lycklig efteråt. När månadens sista varma dagar omfamnade Stockholm såg jag ut såhär, i min favoritromper från Beacon’s Closet i NY, och sedan när jag flydde till Spanien var det bara att fortsätta göra det medan kylan tog över här hemma.

IMG_6334
Oktober. Jag flyttade in i Stureby och packade för första gången sedan i juni upp de kläder som blivit kvar efter rensningen. Hittade min plisserade fuskskinnkjol från H&M som jag i princip aldrig burit innan och började ha den jämt jämt, tillsammans med stickad tröja och rundad krage. Uniformen för hösten, och jag kände mig fin.

IMG_7789
November. Som sagt, den där kjolen har jag verkligen bott i den här hösten. Här till en plåtning för en intervju, men favoritskorna på, de från Topshop.


December. Och just nu i december har det gått åt ett mycket sockersötare och dockaktigt håll, och jag gillar det. En ganska stor förändring, tycker jag själv i alla fall, under året. Jag känner mig mycket mer som mig just nu, och jag har insett att jag hellre har få plagg jag älskar och använder ofta än en garderob full med saker jag inte längre identifierar mig med men håller kvar vid ändå. Jag känner hoppfullhet inför nästa år, och jag vill att det ska vara året då jag vågar mer saker rent klädmässigt. Och att jag fortsätter forma min stil så som jag vill ha den, så att jag känner mig fin mest hela tiden. Det gör ju ofta, om inte alltid, att man känner sig både bättre och starkare, och det behöver jag nu.

Puss!

Emily

Translation: My year in fashion, month by month. I’ve really had a year of changes, and I think this can be seen in the way I’ve been dressing. Read a traslated version of this post here. Love!