Lucka nr 24; berätta om en gång när du kände dig älskad.

157

163

174

152

När vi var på Långholmen och det var den varmaste sommardagen och parkfestival, och vi drack vi och tramsade tillsammans med ett gäng fina personer. I timmar sprang vi kring bland filtarna och buskagen och stenhällarna och dansade i dammet och dimman ifrån rökmaskinerna som stod uppställda under bron. Vi tog bilder ibland hundlokan som växte upp till midjan nästan, och precis när vi var klara så rusade jag emot dig i euforisk galopp, och kastade mig om din hals. Då tog du ett kort på mig, när jag gjorde en galen min, med uppspärrade ögon och leende mun, på skämt. Och vi skrattade så åt den där himla bilden, så vi nästan trillade omkull, och du sa med så mycket kärlek i rösten att det var den finaste bilden du någonsin sett på mig, för den var jag, helt och hållet så som jag är inuti, “sådär vackert galen liksom”. Och det fastän det var ungefär den knäppaste bilden jag någonsin sett av mig själv så förstod jag vad du menade, och det var så tydligt för mig då hur otroligt mycket du älskar mig. På ett helt annorlunda sätt än någon annan någonsin gjort. Bara för att jag är jag. Och du trodde att jag raderade den bilden sedan, men det gjorde jag inte. Jag har gömt den i en särskild mapp på datorn, och någon dag när du minst anar det, då allt är skit och regn och blåst och måndagsångest, då ska jag maila den till dig. Du kommer skratta ihjäl dig.

Det här har varit en del av ”Berätta om”-julkalendern. Tack alla som bidragit, ni är helt underbara! Titta in ikväll efter Kalle Anka, så får ni se vem som vunnit den sista julklappen: ett par Swedish Hasbeens!

Tidigare:
1. Berätta om din stil.
2. Berätta om vad du har på dig idag.
3. Berätta om vad du önskar dig i julklapp.
4. Berätta om hur du får dina kläder att hålla längre.
5. Berätta om ett klädesplagg som får dig att känna dig stark.
6. Berätta om en person som inspirerar dig.
7. Berätta om en person som betytt mycket för dig.
8. Berätta om ett klädesplagg som du minns från din barndom.
9. Berätta om din stil nära du var femton år.
10. Berätta om någonting som du tycker är alldeles särskilt vackert.
11. Berätta om det fulaste du vet.
12. Berätta om musik som inspirerar dig.
13. Berätta om ett minne från din barndom.
14. Berätta om din stil för ett år sedan.
15. Berätta om din favoritmaträtt.
16. Berätta om det bästa köpet i ditt liv.
17. Berätta om hur du skulle vilja se ut om du fick drömma.
18. Berätta om en ikonisk/historisk person som inspirerar dig.
19. Berätta om ett foto som berör dig.
20. Berätta om din student.
21. Berätta om vad ‘mode’ betyder för dig.
22. Berätta om det du tycker är vackrast hos dig själv.
23. Berätta om en gång när du kände dig ensam.

Puss!

Emily