Lucka 8; En bild från i år som bäst beskriver din vardag

Yes! Dags för ny julkalendervecka, och ny lucka. Men först: det är inte för sent att hoppa på julkalendertåget. Det är det aldrig! Klicka här för att läsa instruktionerna om hur du går till väga. Nu, till dagens lucka:

Marint Foto Emily Dahl-3
I år har varit ett sällsamt himla år. Jag har pluggat heltid för att ta min master, samtidigt som jag delat studio och kontor med Malin och Daniel, två helt världsfina människor och kollegor. När jag kom till dem, och studion, var det lite som om min vardag föll på plats. Jag lyckades till slut skapa en tydlig avgränsning mellan hemma och på jobbet, en annars så suddig gräns för mig som frilansare. Att ha ett stort skrivbord att gå till varje dag, det gjorde mig lite mer klarsynt det här året. Fick mig att prioritera lugnet, böckerna och världens mjukaste taxmage när jag väl var hemma om kvällarna. Gav mig chans att stänga av, lägga ned telefonen och lyssna ordentligt när Adam pratade (för det mesta). Det har varit en så himla viktig del av min vardag, att få bygga en liten mur mellan jobb-Emily och annars-Emily. Men när jag tänker på min vardag så tänker jag mest: på väg. På att åka tunnelbana, dra min studioväska efter mig och färdas från plåtning till studion, från studion och hem. Att färdas, och att gå runt i ett litet kaos. För att jobba med det som jag jobbar med, det innebär allt som oftast att man finner sig själv ståendes i ett kök med femtiotolv olika maträtter upplagda på fat, tallrikar och lediga ytor, i mer eller mindre ätbart skick, för fotografering. Det har blivit en hel del sirapskladd, pudersockerdimma och okynnesätande i år, till vardags. Och en hel del bak-och-fram-vänt säsongsarbete. För det blir så i tidningsbranschen, det är jul i juli och april i december. Lagom konstigt, jag vet. Den här bilden fick symbolisera det, ifrån en dag när en ganska-gravid fröken Emmas Sundh och jag lajvade augusti 2015 å en tidnings vägnar på en brygga i Vinterviken. Jag har en ganska drömmig, stressig, slitig och knasig vardag. Och jag älskar den. Nästan hela tiden.

I morgondagens lucka 9; En bild från din arbetsplats/skola

Det här är en del av min bloggjulkalender. Vill du också vara med? Här kan du läsa allt om hur du går till väga för att medverka via din blogg eller Instagram. Och glöm inte att posta din länk till varje inlägg under rätt lucka, eller att @:a och hashtagga #edjulkalender

Klicka på ‘Kommentarer’ för att posta din länk och läsa andras inlägg. Jag ser fram emot att ha den här bloggdecember ihop med er.

Puss!

Emily