Lucka 12; En bild från i somras som väcker din sommarlängtan

Blekinge Foto Emily Dahl-0004
Vi fotografer, vi kallar tiden precis när solen slår i trädtopparna, för ‘den Gyllene timmen’. Då när solen blir till rinnande guld, som en gyllene äggula vid horisonten. När hela världen blir till bärnsten. Det är min bästa tid på dygnet, särskilt sommartid då den infinner sig först vid tio-elvasnåret på kvällen. När marken börjar svalna och knotten står i sjok längs skogens alla stigar, och vetefälten skiftar från gult till vitt. Den här bilden är tagen precis då, i den Gyllene timmen, på ett fält vid Möcklö i Blekinge. Den resan, som blev ett litet helvete, började precis så här vackert. Och den här bilden ger mig sån sommarlängtan att det skriker i hela kroppen. Så jag kniper ihop ögonen, och tänker: sommar sommar sommar sommar snart snart snart snart.

I morgondagens lucka 13; En bild ifrån ett avgörande ögonblick i år

Det här är en del av min bloggjulkalender. Vill du också vara med? Här kan du läsa allt om hur du går till väga för att medverka via din blogg eller Instagram. Och glöm inte att posta din länk till varje inlägg under rätt lucka, eller att @:a och hashtagga #edjulkalender

Klicka på ‘Kommentarer’ för att posta din länk och läsa andras inlägg. Jag ser fram emot att ha den här bloggdecember ihop med er.

Puss!

Emily