Ljus är det finaste jag vet.

Profoto workshop

Profoto workshop-2

Profoto workshop-3

Profoto workshop-4
Nu ä jag hemma från Gotland igen! Shit, vilken fantastisk resa det har varit. Jag ska visa massor med bilder senare. Här är lite bilder från en workshop jag var på förra veckan, så länge. Kursen hölls av fantastiska ljusmästaren David Bicho i samarbete med Profoto, mitt absoluta favoritföretag inom ljus. Workshopens fokus var en ny produkt som lanserades, färdigskurna gels till Profotos LED-blixtar. Det kanske låter avancerat, men det är helt enkelt olikfärgade bitar plastfilm som man kan sätta framför blixtar för att ge ljuset en särskild färg. Jag fotograferar med Profotos B1:or, de är de mest fantastiska trådlösa blixtarna man kan ha (tycker jag), och det var helt avgörande för att vi skulle kunna fotografera kampanjbilderna för Hyundai nu i helgen. Jag rekommenderar dem varmt, för er som plåtar på heltid som jag gör.

Det är roligt med den här typen av workshop, för man får chansen att träffa nya vänner och prata nördigt om ljus sådär som jag aldrig annars kan. Jag har verkligen dille på ljus, det är typ det mest fascinerande och roliga ämne jag kan tänka mig att få prata om. Och visst är det roligt när man brinner för något man har så mycket att lära sig om? Jag kan en del, så klart, men jag älskar tanken på att jag kommer få chansen att utvecklas och utmanas inom detta ämnet, förhoppningsvis livet ut. Nördiga ämnen alltså, det bästa som finns! Jag har förresten i och med detta inlägget skapat en ny kategori som heter “Ljussättning”, för de av er som tycker sånt här är lika kul som jag.

Nu måste jag springa vidare. Jobb-jobb-jobb!

Puss!

Emily