Insta-favoriter januari; behind the scenes, set design och resefoto

Instagram är det absolut första jag kollar igenom varje morgon. Dagen börjar alltid exakt likadant (pga rutiner är det bästa jag vet): klockan ringer kl 05:30, då masar jag mig upp och ut till kaffebryggaren som är förberedd sedan kvällen innan. När jag slagit på den kryper jag tillbaks ned i sängen och snoozar till kl 6. Sedan upp och hämta en kopp kaffe, och så tillbaks till sängen med den och Instagram. När jag varvat Insta är kaffet uppdrucket och jag går till gymmet. Perfekt start på dagen! Så, det fina med att börja dagen med Instagram är dels att man håller koll på vad som händer, och dels att man börjar dagen med massa bra inspiration och visuellt uttryck. Här kommer tre favoritkonton jag följer på Insta:


@famousbtsmagazine är ett konto som samlar och postar behind the scenes-bilder från fotografer jorden runt. En av mina absolut bästa saker i livet är att titta på andra fotografers behind the scenes-bilder. Det är verkligen något av det mest inspirerande, stimulerande och fascinerande jag vet! Inte bara för att jag får uppslag på intressanta ljussättningar, utan för att jag aldrig tröttnar på att dregla över fantastisk utrustning och helt otroliga studiolokaler och locations. Rekvisita! Set design! Modeller! Alltså det här kontot är SÅ drömmigt, tycker jag! Jag vill ha och göra nästan allt som postas, och blir alltid lika glad när de uppdaterar. Så om du är en teknik- och ljussättningsnörd som jag, eller bara fotointresserad och vill se hur saker görs egentligen, kolla in det här kontot för inspo och hemligheter från några av världens bästa fotografer!


@hattienewman är en helt galet talangfull set designer ifrån Storbritannien. Hon specialiserar sig på att skapa kulisser och rekvisita av papper, och hennes skapelser är helt otroligt välgjorda och detaljrika. Hattie och hennes team av hantverkare skapar set design för produktfoto för Condé Nast och butiksskyltning för Louis Vuitton, och allt där emellan. Om du gillar pyssel, miniatyrvärldar, Wes Anderson-estetik eller set design, följ asap!


@emmasvenssonphoto eller “Rockfoto-Emma” som hon kallades förr, är en av Sveriges främsta modefotografer. Hennes produktionsbolag Studio Emma Svensson är ledande i landet när det gäller stillbildsproduktion, och fungerar även som en plantskola för nya fotografer. En stor inspirationskälla för mig, som har liknande mål, om än inte med samma upplägg. Hur som helst, Emmas personliga konto följer henne på jobbet och när hon reser runt i världen. Kontot präglas av makalöst landskapsfoto som får mig att vilja resa ut i ödemarken och aldrig se tillbaka. Personligt utan att bli pretentiöst, och med intressanta tankar om att växa som fotograf och att hitta sin stil.