Insta-favoriter februari; världen sedd uppifrån, haute couture och mitt favoritkonto bland makeupartister.

Hallå går inte februari fortare än någonsin? Jag tycker det känns som om tiden går dubbelt så fort som vanligt – kan knappt förstå att vi snart är i mitten på månaden. Men jag märker det på min sedvanliga februariförkylning, så klart, som har däckat mig rätt rejält. Som tur är hade ju hela veckan schemalagts framför datorn, så här sitter jag från morgon till kväll invirad i filt, med te och Nipaxon, och retuschar för fullt. Det går ganska bra att jobba när man är krasslig, om man ändå bara ska sitta still.

Medan jag kurerar mig kommer här tre nya favoriter från Instagram. Och följ mig där också, för mer behind the scenes och annat sköj. Here we go:


@zemotion, eller Zhang Jingna, är en makalös jäkla fotograf från Kina. Hon bor i Ny och producerar helt magiskt modefotografi som får en att baxna av inspiration, ofta bilder tagna under vatten som jag ju är så svag för. Följ henne för couture-perfektion och lekfullt modefotografi.


@airpixels är en person som jag himla ofta känner att jag skulle vilja yta live med just nu. En svensk fotograf, som reser runt i världen och fotograferar den ovanifrån. Hans fotografier har publicerats världen över och själv äger jag några av hans prints, de tar verkligen andan ur en. Följ det här kontot om du vill drömma dig bort, i naturens former eller till jordens osedda platser.


@lapetitevengeance är en sån där person som jag bara avgudar för att hon är så transparent med sin utveckling, vart hon kommer ifrån och att hon slitit för att bli så fruktansvärt framgångsrik och duktig som hon är. Hon arbetar som makeupartist, och hennes konto är ett av de mest inspirerande jag vet. Hennes fantasi och hantverk tycks aldrig svika, och hennes makeupkonto är det enda jag följer där jag dagligen blir imponerad inte bara att att hon är bra, utan framför allt nyskapande. En MUA i framkant inom sin genre, och så jäkla cool. Dröm att jobba med henne, alltså!

Och här hittar ni fler Instagramtips, om ni missat.