Inför årets bloggjulkalender! Pepp och hurra!!!

jan1-215
Jag är ledsen att jag inte postat detta tidigare, men helt ärligt har jag velat in i det sista huruvida jag ska köra en julkalender i år eller inte. Allt är klart att postas, men varje år den här dagen, dagen innan det är dags att börja, minns jag mest hur slitigt det är och hur lite cred man får för sitt slit på nätet. Vet inte hur många gånger julkalendern liksom kidnappats av någon stor blogg som inte ens kunnat länka hit eller omnämnt att det är min grej. Det är trots allt fyra år som jag helt ensam gjort just den här grejen i bloggvärlden. Förmodligen för att det är just slitigt och otacksamt, så klart.

Men så minns jag hur otroligt roligt det är också! Framför allt hur grymma ni är, alla ni som medverkar och faktiskt är aktiva och lägger ned er tid. Hur jag varje december känner mig så mycket närmare er än någonsin. Och hur fint det är att vi har detta ihop. Så därför, ja, det är klart att det blir en julkalender i år också! Det är väl det minsta jag kan göra för er, ni som följer mig och peppar mig så troget dag ut och dag in. NU KÖR VI!

Emily Dahls julkalender 2014 – minnenas julkalender!

Årets tema: året som gått

Nytt för i år: man kan medverka via antingen sin blogg eller sin Instagram!

Hur gör man om man har en blogg? Då postar man ett inlägg med text+bild varje dag fram till 24 december. Varje dag när man postat sitt inlägg för dagen så kommer man in hit till emilydahl.se och postar en länk till inlägget i kommentarsfältet till mitt inlägg för samma dag. Dvs om du postar en länk till din lucka nummer 4 så ska den postas i kommentarsfältet till mitt inlägg för lucka nr 4. Detta helt enkelt för att vi ska samla alla luckor med samma tema på samma ställe, så alla kan läsa varandras luckor! Glöm inte att länka emilydahl.se när du skriver om julkalendern. Och tänk på att du inte måste vara med på varenda lucka för att medverka. Det är helt okej att bara vara med då och då när du hinner, det ska vara kul, inte stressande!

Hur gör man om man vill vara med via Instagram? Då postar man ett inlägg med text+bild varje dag till 24 december. För att medverka i tävlingen märker man varje inlägg med #edjulkalender och @:ar mig med @emilydahl så jag kan se era inlägg och de hamnar på rätt ställe. Och tänk på att du inte måste vara med på varenda lucka för att medverka. Det är helt okej att bara vara med då och då när du hinner, det ska vara kul, inte stressande!

Vad händer sen då? Ja, förhoppningsvis har du roligt och minns en massa fint från det gångna året. Dessutom kommer jag varje vecka att välja en bloggfavorit och en Instagramfavorit som jag kommer tipsa om här på bloggen och på Instagram, och de som valt till favoriter tävlar dessutom sedan om en finfin julklapp. Låter inte det ganska bra? Förra årets julklapp, som drogs på julafton, var ett valfritt par skor från fantastiska Swedish Hasbeens, bara en sån sak!

Årets lista Är baserad på att vi ska minnas året som gått, högt som lågt, bra som dåligt. Välj en bild från 2014 (som du är din egen, givetvis) som passar in på den aktuella luckans tema, och berätta kort om bilden och hur den kopplas till temat för dagen. Det behöver inte vara långa berättelser (eller snygga bilder), utan gå på känsla oavsett vilket. Och använd mer än gärna mobilbilder, särskilt till Instagram, det går finfint det med! Och ja, man får ta bilden samma dag om man vill. :)

Här kommer de första 12 luckorna på förhand. De resterande 12 kommer om prick 10 dagar!

Lucka 1: En bild från en dag du aldrig kommer glömma
Lucka 2: En bild på något gott du ätit i år
Lucka 3: En bild på någon du älskat i år
Lucka 4: En bild du tog när du kände dig sorgsen/deppig/ledsen
Lucka 5: En bild på dig som någon annan tagit
Lucka 6: En bild från en resa du gjorde under året
Lucka 7: En bild du tagit som du själv tycker mycket om
Lucka 8: En bild från i år som bäst beskriver din vardag
Lucka 9: En bild från din arbetsplats/skola
Lucka 10: En bild på ditt favoritplagg just precis nu
Lucka 11: En bild på en person du saknat i år
Lucka 12: En bild från i somras som väcker din sommarlängtan

OBS! Tänk på att inte posta länkarna till era luck-inlägg i komentarsfältet till det här inlägget. Det händer varje år och varje år riskerar därför massor med inlägg att missas. Kom ihåg det = varje lucka har sitt datum och sitt inlägg.

Imorrn sätter vi ingång, pepp och hurra!!!!

Puss!

Emily