Formex och taxmelodier.

(OBS! Förlåt till er som redan läst det här inlägget på Mjölk & Arsenik, men jag tyckte inlägget passade bra även här och vet att inte alla läser båda bloggarna. Ni får klaga om ni blir less på mig. Love you guys oavsett. <3) Formex Photo Emily Dahl-0147
I fredags hade jag äntligen tid att ta mig till Formex. Det var ett inspirerande besök och jag fick väldigt mycket vår-längt. Samtidigt är det så intressant som modevetare att titta på människors beteende på mässan. Vissa montrer ligger öde, andra är proppade med folk. I år var det chabby chic/lantligt-montrarna som ekade tomma, och de industriella/grafiska montrarna (se bild) där alla trängdes. Jag tycker om att gå och betrakta detta lite på håll, det säger ofta mycket om vad som är “inne” och “ute”.

Formex Photo Emily Dahl-
Och det är väl inte helt ny information, att ranunkel, små vaser och natumaterial som sten och trä är hett just nu, men det blir så tydligt när man ser det kontrasterat mot det övriga utbudet. Personligen är jag just nu väldigt trött på koppar och älskar mässing, och jag föredrar grön marmor framför vit – men jag kan inte konkretisera exakt varför. Så funkar det illusoriska sociala värdet “mode”, och vi som hänger mycket på Pinterest och bloggar verkar vara lite extra känsliga, haha.

Formex Photo Emily Dahl--2
Taxar tröttnar jag dock aldrig på, som ni vet. De här stickade mjukistaxarna från Littlephant spelade musik om man drog demi svansen. Fint! (Men man får inte dra handar i svansen, obs!)

Formex Photo Emily Dahl-0127
Tyckte också väldigt mycket om den här kökshandduken från Littlephant. Sommarkänsla!

Formex Photo Emily Dahl-0124
Men bäst tyckte jag om den här färgskalan som Linum hade dukat upp med – det är precis den färgkombination som jag vurmar mest för just nu. Så pass mycket att jag använt den när jag inreder min nya studio nu. Så den här dukningen var en favorit från mässan. Matta, lite skitiga pasteller är vad jag tycker är finast just nu.

Formex Photo Emily Dahl-0125
Den här dukningen var lite för 90-tal för mig, men jag tyckte om långbordet mycket.

Formex Photo Emily Dahl--4
Inne på matsidan fastnade jag för produkter ifrån en tillverkare som hette Saga of Sweden (men när jag Googlar dem får jag bara upp ett smyckesmärke?) som hade lite inspirerande smakkombinationer på sina produkter.

Formex Photo Emily Dahl--5
Till exempel smaksatt honung, vilket jag ju måste testa att göra! Jag tänker mig att lavenderhonung kan bli gruvligt gott.

Formex Photo Emily Dahl-0103
I taket flög fåglar.

Formex Photo Emily Dahl-0121
Och jag funderade på varför man alltid tycker att upplysta bosktäver är så himla charmigt. Eller det kanske bara är jag, som är lite av en neon-nörd?

Formex Photo Emily Dahl-0146
Föll lite för den här gräddskålen med ljusturkos graderad insida. Tror att den var av emalj, glömde fråga.

Formex Photo Emily Dahl--6
Och efter ett kort trendseminarium om mat och dukning 2015 så begav jag mig ut i snön igen. Nu har jag så mycket vårlängt att jag inte vet hur jag ska ta mig igenom februari. Men men, tids nog tänder vi grillar igen. LÄNGTAR.

Puss!

Emily