#flashbackfriday: blod, svett och kärlek i sensommar-Stockholm 2015.


Under temat “#flashbackfriday” tänkte jag börja dela med mig av några av mina favoritjobb genom tiderna. Haha, nu lät jag jättegammal! Vad jag menar är snarare att jag ju gör så himla många jobb som aldrig syns här, och vissa av dem ligger mig varm om hjärtat av ett eller annat skäl. Först ut är ett dokumentärt reportage om Euro Games när det gick av stapeln i Stockholm sensommaren 2015. Jag fick i uppdrag av Jakob Jansson, arrangören och eldsjälen bakom att ta Euro Games till Sverige, om jag kunde göra ett berättande reportage om evenemanget. Det ville jag så klart! För er som inte känner till konceptet Euro Games så är det alltså ett europeiskt sportevenemang som anordnas av The European Gay & Lesbian Sport Federation i motstånd mot diskriminering av HBTQ-personer i sportsammanhang. När kan läsa mer om det här.


Evenemanget var uppdelat under flera dagar, och jag hade andra jobb under tiden så jag hade inte möjlighet att gå på alla sportevenemang. Men jag sprang mellan de jag hann med, med kameran i högsta hugg, och fick på så vis spendera flera dagar i streck med att hänga med atleter i alla åldrar som förenades i en gemenskap som bubblade över och var starkt påtaglig hela tiden. För trots att alla tävlade mot varann så var känslan genomgående den av glädje, kärlek och passion. I mitt minne från den här veckan, en skållhet och svettig augusti för ett och ett halvt år sedan, tycktes alla vara glada och allting vara enkelt. Så var det givetvis inte (så är det ju egentligen aldrig), men med tanke på de skiftningar som skett och sker i världen sedan dess, minns jag ändå denna vecka som ljusare, tryggare och öppnare.


Invigningen av själva spelen skedde i Kungsan och Kakan var DJ. Folk dansade med medhavda pompoms och blåste såpbubblor. Jag är ju själv ingen person som är uppvuxen i sammanhang med organiserad sport såhär, men jag har hört från kompisar som hållit på med friidrott och så på högre nivå att det alltid är så himla flörtig och härligt pepp stämning vid större mästerskap, och så var det. Verkligen en kärleksinjektion, på något vis, som en stor fest liksom. Till syvende och sist var det ett jobb med en av de finaste energierna (låter kanske flummigt, men jag värdesätter detta med bra känsla så himla mycket i mitt jobb!) jag gjort, och jag är så glad att jag fick skildra Euro Games det året. Ett minne jag kommer bära med mig alltid.


Foto: Emily Dahl/Euro Games 2015
Bilderna fotograferade med: Canon 5d Mark II, Canon EF 70-200mm f/2.8 och Sigma Art 35mm f/1.4