En skogstax på äventyr.

artie-i-skogen-foto-emily-dahl-1
I fredags klädde jag och Arthur på oss våra varmaste höstiga tröjor och begav oss ut på långpromenad i skogen vid mitt hus. Artie är rätt sjukt just nu och har haft tratt senaste veckan, så jag ville ge honom en riktigt lös och ledig långpromenad i fredagspresent. Han var överlycklig över att få springa fritt, busa i löven och sniffa/kissa på grejer i skogen.

artie-i-skogen-foto-emily-dahl-4
Själv längtade jag ihjäl mig efter att få komma och och andas frisk luft. Liksom, hur fint?

artie-i-skogen-foto-emily-dahl-11

artie-i-skogen-foto-emily-dahl-5
Lövträd den här tiden på året påminner mig alltid om barnsagan Prins Hatt under jorden, som var en av mina bästa när jag var liten. Någon som minns den? Den handlar i alla fall om ett träd i skogen vars översta löv är av guld, och där under bor Prins Hatt. Lite som Salikons rosor, typ. Älskar den sagan också.

artie-i-skogen-foto-emily-dahl-3
Pruppen har tappat hår på öronen och har fått en sprillans ny ögonsjukdom (KCS) att skryta med, men annars är det nästan bra. Himla skuttig han är alltså, lilla grisen.

artie-i-skogen-foto-emily-dahl-6

artie-i-skogen-foto-emily-dahl-8

artie-i-skogen-foto-emily-dahl-10

artie-i-skogen-foto-emily-dahl-9
Vi gick en halvmil genom skogen och hem igen. Sedan gav jag mig in till stan för att göra ärenden, medan Artie kurade ihop sig i sin korg bland tusen filtar. En alldeles perfekt fredagsförmiddag, alltså.

Puss!

Emily