En gammal tid blir ny i våra händer.

Hej mina fina! Jag ber om ursäkt för min frånvaro men helt ärligt hoppas jag att ni hellre är ute i solen just nu än sitter inne och läser bloggar, om ni inte måste. :) Blekinge är vackert och solblekt, varmare än vi någonsin kunnat ana, och Arthur har nog aldrig varit så lycklig som just nu. Internet har varit jättesvajigt och de första dagarna kom jag inte in alls (att ladda upp bilder tar en evighet!) så det har bidragit till bloggtorkan. Men nu ska jag berätta lite om loppisfynden vi gjorde igår. Först besökte vi Gnistans loppis som anordnas en gång om året, och som jag fått tips om från en tjej som läser bloggen och som jag sedan träffade där (Tack än en gång, Emma!). Jag kommer berätta mer om Gnistan-loppisen senare. Efter den åkte vi till en gigantisk, helt fantastisk loppislada i Rödeby som jag fått tips om via Instagram, och där vi fyndade loss rejält. Här är våra loppisskatter från första dagen:

Loppisfynd Foto Emily Dahl-0086

+ En MY LITTLE PONY MUGG! OMFG. Alltså. Saken är att alla som känner mig någorlunda förstår hur mycket det här betyder för mig. Jag samlade på MLP-grejer när jag var liten, är fortfarande besatt av dem, och letar alltid efter 80-talsgrejer med MLP på när vi loppisröjer. På 1980- och tidiga 90-talet var My Little Pony runda, mjuka och klumpiga ponnys och det är så jag älskar dem. (Står inte ut med de smala, långbenta “modellponnisarna” som de gjorde om till i mitten av 90-talet, så kallade “Gen2 ponies”.) Så när jag såg den här muggen och den ropade mitt namn, då kunde jag inte annat än springa mot den i ren och skär lycka. 10 kronor kostade den, och jag kommer älska den för evigt.

Loppisfynd Foto Emily Dahl-0083

+ En vimpel med Stockholms-tryck i mintgrönt och rött, cirka 1960-tal, och en liten ram med en creepy unge i. Vimplen ska få hänga i köket tillsammans med min morfars plåtpinuppor som han hade på sin lastbil när han var åkare under 60- och 70-talet, och i ramen ska ett urvackert porträtt på Adams mamma som liten in. Vi håller på med en stor tavelvägg hemma med bara massor med historiska familjebilder, och den här ramen passar just den bilden perfekt.

Loppisfynd Foto Emily Dahl-0090

+ Tre tallrikar Lila fasan. Det är ju vårt vardagsporslin hemma men minst en tallrik om året ryker i disken, så vi är alltid på jakt efter nya. Också: en hel uppsättning silverbestick med namn graverade på skaften, omaka och underbara.

Loppisfynd Foto Emily Dahl-0096

+ Två magnifikta fina plåtburkar med originalettiketter. En oöppnad, och en som blir perfekt att ha som ytterkruka till någon fin kryddplanta i köket.

Loppisfynd Foto Emily Dahl-0097

Loppisfynd Foto Emily Dahl-0099

Burkar alltså! Älskade särskilt den här, gjord för päron i sockerlag. Och kan ni gissa vad allt detta gick på, till slut? 200 kronor. JA, du läste rätt. 200 kronor betalade vi för alltihop. Jag älskar loppisar på landet. Nu ska jag gå och jobba i skuggan, men vi hörs imorgon.

Puss!

Emily