En bild per månad 2012; det som glittrar är guldkorn men det glider mellan mina fingrar nu.

Jag funderade länge på om jag ens skulle göra några månadssummeringar i år, för på det hela taget var 2012 ett jävla skitår tycker jag. Okej att det fanns massor med fin kattguld som glimmade bland all skit, men jag har nog aldrig haft så många små och stora motgångar och olyckor placerade på ett tolvmånadersbräde sådär förut. Käftsmäll på käftsmäll bara. Nästa år KAN inte bli sämre, och det känns ju rätt tryggt. Hur som helst, jag bestämde mig i alla fall för att man måste ju plocka fram de där små skinande ögonblicken, och titta på dem en gång till. Så det tänkte jag, att det gör vi. En bild per månad för 2012, ett fint ögonblick per månad.

IMG_8961
Januari. Mitt under modeveckan fyllde min fina Sofia år och bestämde sig för att ha My Little Pony-fest. Typ VÄRLDENS BÄSTA TEMA. Vi åt regnbågsfärgade bakelser, drack rosa bubbel och lekte Sätt på svansen på My Little Ponyn.

IMG_9764
Februari. En lördagsmorgon vaknade jag ovanligt tidigt och solen gick upp alldeles gyllene över Stockholm, och det var flera triljoner minus ute och rimfrost överallt. Så jag smög upp, virade in mig i så många lager kläder det gick, och tog med mig kameran ut till Rackarbacken nedanför vårt hus. Där plumsade jag runt i snön och det var inte en annan människa ute, och allting var så vackert bara för mig.

IMG_2187
Mars. Gick ganska mycket upp och ned, jag var väldigt deprimerad mestadels av tiden och fotograferade ganska lite utöver jobbet. Men en kväll jag minns som var väldigt fint var när jag och Kakan gjorde skumbad till Smulan (som såklart försökte äta varenda bubbla när vi inte såg), och sedan hade vi skumkrig i badrummet innan vi plockade upp Smulis, drog på henne pyjamasen och sedan läste jag bok för henne tills hon somnade.

IMG_4816
April. Kroatienresan ja, som ni vet vid det här laget blev en ganska jobbig resa. Samtidigt så var den otroligt fin, och ett slags hyllning i efterhand till mig och Kristofer och vår kärlek. Den här dagen hade vi jobbat från tidig morgon och gått en flera timmar lång stadsvandring i Zagreb, som slutade vid den här utkiksplatsen innan vi åt middag på en underbar restaurang som låg där. Hemma var det knappa plusgrader men i Zagreb var det varmt och ibland hoppfullt.

IMG_8173
Maj. Årets värsta månad, jag minns inte så mycket. Det egentligen enda jag minns är Moas möhippa, eller Mohippa som jag döpte om det till, som jag, Cecilia, Stina, Charlotte och Miriam överraskade Moa med. Bilden är tagen precis i tumultet som uppstod när vi drog av Moa ögonbindeln samtidigt som vi skulle skrika “SURPRISE!” och poppa champagnen. Lite kaos, men en otroligt lyckad mohippa. ♥

IMG_9219
Juni. Allt var skit, så jag flydde. Först Spanien, sedan Göteborg, sedan Östberga och till sist hamnade jag i min brors lägenhet högt över takåsarna vid Piperska muren. En dag plockade Emma och Lollo upp mig på Kungsholmen, och så körde vi ut på landet och jag var modell för ett stycke i deras och Lindas bok som kommer till våren. Ett fint avbrott i dimman.

IMG_0102
Juli. Efter att ha flyttat runt hela maj och juni flyttade jag och Artie tillfälligt tillbaks till lägenheten på Ringvägen, som annars stod tom och ekande hela sommaren för att ingen orkade bo där. Jag grät mest jämt, och kvällarna spenderade jag och Artie med att gå runt på våra bästa platser runt Tanto och Årstaviken och säga hejdå till alla rosenbuskar, solnedgångar, luftballonger och utsikter.

IMG_2775
Augusti. I augusti började det lätta lite eftersom det blev dags att ta sig i kragen och börja göra saker, typ jobba och sånt. Jag och Adam började umgås allt mer, och jag såg allt oftare ut lite mer såhär. Den här dagen var det Grolsch Block Party vid Nytorget och vi drack förmiddagscava och Artie lekte med en massa fina taxkompisar som vi lärt känna ifrån Kungsholmen, och vi såg en liten hen som satt och hade picknick i gräset iförd tigerkostym. Så fint.

2
September. Jag flydde till Spanien och Calpe en andra gång, och det rädda hela min höst.

IMG_6660
Oktober. Jag, KL, Krisse och Angelica möttes en osedvanligt regning höstkväll och åt stor middag på Smörgåstårteriet. Allting var otroligt gott, men bäst av allt var att ha en liten bit familj samlad i stearingljussken bakom regniga fönsterrutor.

IMG_8111
November. Emmas och Johns efterlängtade bokstavsmaskerad, i år på bokstaven D, gick av stapeln. Jag gick som discokula, och hade en av årets bästa kvällar med så mycket äventyr och galenskap att det verkar lite overkligt i efterhand att vi hela kvällen höll till på två rum och kök i Midsommarkransen och inte i ett knäppt sagoland nånstans i ett land på D.

IMG_9098
December. En lördag för ett par veckor sedan, när det kommer lite mer än en halvmeter snö, bestämde jag, Adam och Artie oss för att gå en långpromenad ned till isrinken vid Sockenplan. Solen gnistrade i snökristyren, himlen var overkligt blå och vi drack glögg ur termos och hade det alldeles finemang.

Ett fint år, kan man tycka i efterhand, men det har verkligen varit det året då allting runt mig fallit sönder och gått åt helvete och fan. Om 2013 inte blir bättre vill jag nog inte vara med, faktiskt. Fast det kommer det ju bli, det bara måste det bli. Om man börjar ganska mycket på botten kan det bara gå uppåt, ja?

Puss!

Emily

Translation: Here’s a little summary of my horrible year. It has been bad in so many ways that I am sure 2013 can be nothing but better. If you hit rock bottom you can go nowhere but up, right? Read the translatable post here. Love!