Den lite arga listan.


Källa okänd.

Min äckligaste mat: Hatar all mat som känns som att den är gjord för att vara deprimerande: trötta cafésallader med balsamicoreduktion och ruccola, micrad flygplanspasta osv. Men värst av allt är: färdiga mackor. Alltså herregud, lätt det äckligaste, sorgligaste, mest gråa jag vet. Särskilt om de innehåller någon typ av “röra”. SÅ SJÄLLÖST. Får kryp i kroppen bara av ordet “röra”, låter så vidrigt. Absolut värst är trekantsmackor med äggröra i sådan där trekantig förpackning, eller värst av allt – baguette med curry-kyckling-röra. Å.n.g.e.s.t.


Källa Beetlejuice.

Hatväder: Pangsoligt mitt på dagen i typ juli. Det absolut sämsta fotovädret som finns, med knivskarpa, smala skuggkanter och ljus rakt ovanifrån som förstör precis alla chanser till en riktigt fin bild. Samt även väder som krockar med ens mood. T ex i går morse, när det var mörkt och ruggigt. Jag klädde på mig en tjock kofta och fantiserade om alla ljus jag skulle tända i studion, och teet jag skulle sippa på medan regnet strilade mot skyltfönstren hela långa dagen. Klipp till: himlen som spricker upp och solen som silar genom molnen. Inte vad jag var inställd på, inte vad jag ville ha. Blev himla besviken.


Källa okänd.

Då tappar jag humöret helt och hållet: när jag är hungrig, och när min förväntningar inte infrias. Jag är verkligen the worst person to be around när jag är hungrig. Jag arbetar aktivt för att själv undvika detta, genom att alltid planera mattider och ha förberedda snacks när jag kan. Samma sak gäller för mina höga förväntningar på saker. Det kan vara nästan vad som helst egentligen, för jag har en tendens att peppa upp och romantisera igång nästan vad som helst. Problemet är att jag hänger mig så fullt till något jag ser fram emot, fantiserar om hur härligt det kommer bli och hur kul jag kommer ha. Då är det svårt att hantera när den saken inte blir av. T ex om jag har planerat att äta middag med någon, och så ställer den personen in med kort varsel. Då kan jag bli så himla himla ledsen, för det var höjdpunkten på min dag. Jobbar även här på att tänka redan innan att “det är okej om det inte blir av” etc, vilket hjälpt mycket. Expectation management = allt för mitt mående.


Källa okänd.

Sämsta musiken: banal svensk pop, reklamjinglar på radio, Coldplay.

Värsta tiden på dygnet: precis efter lunch är jag som mest värdelös. Slö, trött, lite korkad; förmodligen för att jag går upp så tidigt att när klockan närmar sig 13 har jag varit uppe åtta timmar och jobbar lite mer än en halv arbetsdag. Sedan brukar jag leva upp igen efter klockan 15, och vara helt på banan igen efter kl 17.

Mitt sämsta humör: hungrig. Det är hemskt egentligen. Blir till en annan människa, eller nästan mer en varelse. Typ Hulken. En arg, ledsen, trasig och elak Hulken. Buu.

Sämsta grejen jag äger: alla felköp som varit helt värdelösa, och som gått sönder direkt eller som jag bara använt någon enstaka gång. Förmodligen främst något par högklackade skor jag använder max en gång om året och som pajjar fötterna en hel kväll samt gör att man går som ett bajsnödigt rådjur på is. *tumme ner*


Källa okänd.

Värsta personlighetsdragen: hos mig själv? All of the above. Det, och att jag har absolut noll tolerans för människor som är långsamma. Blir så frustrerad, får panik – särskilt när folk går långsamt framför mig på trottoaren eller tunnelbaneperrongen. Då kan jag typ gena rakt ut i gatan bara för att köra om. Undviker alla platser som innebär långsamma människor, framför allt T-centralen, bron mellan Slottet och Kungsträdgården samt Södermalms smala trottoarer.

Puss!

Emily

P.S. Ändå ganska sorgligt att Pinterest-effekten har gjort att alla bildkällor numer slutar på olika Tumlbr:s eller liknande. Hjälp gärna till att fylla i källorna, om ni känner till dem. Tack! D.S.