Ces’t le trend, mais oui!

French Foto Emily Dahl-0066

French Foto Emily Dahl-0059

French Foto Emily Dahl-0060

French Foto Emily Dahl-0064

Här kommer några hastiga dagens/självporträtt från förra veckan när jag riggade ljus. Jag har bestämt mig för att det får bli den här franskinspirerade looken i vår, det känns helt rätt! Gör ni också sådär, förresten? Att ni liksom siktar på en viss look? Jag har insett att det blir bäst så för mig, då slipper jag få garderobspanik, utan kan göra planerade inköp och kombinera med det som redan finns. Och det är verkligen så att jag får en känsla ganska tidigt, och om jag är snabb nog att greppa den, så visar den sig ofta vara ganska trendy. Jag har funderat mycket på det, hur subliminala budskap tar fram den där fabricerade magkänslan inom mig. Ta denna randiga tröjan, som ett exempel. Förra våren letade jag som en regelrätt toka efter just en sån här tröja – en klassisk fransk “Picasso”-modell, om ni förstår. Det fanns ingenstans att få tag i. Istället köpte jag den här från Nastygaloch använde som substitut, tillsammans med min stora svarta hatt (som jag för övrigt spenderade cirka fem år att hitta). I vår svämmar butikerna över av: randiga tröjor och svarta stora hattar. Nu är jag trött på svart hatt, men kärleken till just randiga tröjor av den här sorten är ju evig, som vissa av er kanske vet. Och nej, jag säger inte att jag på något vis är en trendsättare, men jag tror att vissa är känsligare än andra inför vad som “är på väg”. Särskilt om man studerat trender och modevetenskap länge, kanske Inte vet jag, men om jag får gissa på vad som är på väg (läs, har varit på väg ett tag me inte slagit igenom brett ännu) så är det: 1960-talet och den klassiskt franska looken. Nu vet ni, hehe.

Puss!

Emily

P.S. URÄKTA att bloggen ser ut som da fuq! Jag gjorde en uppdatering som ballade ur, verkar det som? Min kära tekniker tillika fästman håller på att fixa tillbaks allt. D.S.