Bonjour, min vän! Vill du ta mig med dig hem?

bonjour-jumperfabriken-foto-emily-dahl-6

bonjour-jf-foto-emily-dahl-1

bonjour-jf-foto-emily-dahl-2

bonjour-jf-foto-emily-dahl-3

bonjour-jf-foto-emily-dahl-4

bonjour-jf-foto-emily-dahl-5
Foto: Emily Dahl/Arsenik fotografi
Modeller: Emma Sundh och Madeleine Petersson

Sista veckan i september inleddes med att min klocka ringde 04:00. Då hade jag sovit typ 3 timmar, för visst blir det alltid så när man vet att man ska upp tidigt, att man liksom aldrig riktigt lyckas somna? Hur som helst, jag tog mig upp och ut, och klockan 5 rullade Emma och Madeleine upp utanför studion, tätt följda av Jumperfabrikens Claudia. Vi inventerade massor med kaffe på 7-11, och drog i väg ut i skogen. Precis när morgonsolen började toucha horisonten nådde vi Tyresta nationalpark, där jag riggade upp för modefotografering vid en spegelblank tjärn, där dimslöjorna smekte ytan och hägrar (på riktigt) plötsligt lyfte majestätiskt. Jag hade mina B1:or, rökpatroner och ett helt fantastiskt morgon-i-september-väder till min hjälp, och godammit – visst blev det fint?

Kollektionen Bonjour Jumperfabriken är ett samarbete mellan Emma, Madeleine och Jumperfabriken. Kollektionen består av två klänningar och designen doftat av mossa, blåbärsris och dimbeslöjda morgnar, och är inspirerad av Elsa Beskows sagor. Kollektionen släpps den 28 oktober i Jumperfabrikens onlineshop och i butikerna i Göteborg och Stockholm.

Puss!

Emily