Blommor och brunch på en lördag.

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-1
I lördags började min dag som vanligt tidigt. Jag gick upp klockan 6 och sprang 7,5 km (längsta på länge, hurra!), sedan gick jag ned och jobbade i ett par timmar.

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-2
När klockan började närma sig lunchtid tog jag Adam i hand och promenerade bort till tunnelbanan, för vi skulle på äventyr.

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-4
Vi hade nämligen blivit bjudna på jazzbrunch av Miss Clara Hotel!

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-3
De har nämligen öppnat en ny jazzbrunch, och som den brunch-konnässör jag är kunde jag knappast tacka nej, särskilt inte på en av mina få lediga lördagar. När vi kom fram kl 12 var jazzbandet just i fullgång med att spela, och det var så himla fint.

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-5
Jag hade aldrig varit på Miss Clara innan (en är ju aldrig inne på Norrmalm nu för tiden), men det var väldigt fint. Väldigt smakfullt, i alla fall om man gillar samma smak som jag, haha.

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-6
Till och med champagneglasen var fina.

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-8
Jag åt sallad med sparris, grönt äpple, avokado, varmrökt lax, dill, rädisor och perfekt tempererat kokt ägg. Den var helt vansinnigt god, och jag kunde snabbare än ögat dubba Miss Claras brunch till topp tre i Stockholm just nu. Ni kan förresten läsa fler brunch-inlägg här.

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-9
Adis tog en Eggs Benedict som också var bra. Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaks hit och beta av menyn alltså!

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-10
Till efterrätt tog slog vi till på en Oreos-milkshake. Adis drack det mesta, hehe. Jag hade fullt upp med att ta bilder.

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-11
Men jag fastnade också, här är jag!

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-7
När vi hade ätit klart promenerade vi vidare…

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-13
…bort till Hötorget för att köpa blommor till vår kompis Linda som fyllde 30 år.

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-14
Och så ned i Hötorgshallarna för lite delikatesser och prosse. Älskar verkligen Hörtorgshallarna, det har blivit så fruktansvärt bra sedan de renoverade där. Grymt verkligen. Och så är det ju något viss med saluhallar generellt, man kan bara gå runt och strosa och titta hur länge som helst.

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-12
Sen begav vi oss hemåt…

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-15
…och jag band en bukett av pioner, eukalyptus och tistlar till Linda. Tjusigt va?

Miss Clara Brunch Foto Emily Dahl-16
Sedan maratonkollade vi ett helg gäng avsnitt av min nya favoritserie Difficult People innan vi stack på takterrassfest hemma hos Linda. Men då fick kameran stanna hemma.

Puss!

Emily