Berlin; gröna trädkronor och försiktigt knutna knytnävar.

berlin-igen-foto-emily-dahl-18

berlin-igen-foto-emily-dahl-17
Jag hoppas lite i kronologin här, dels för att jag jobbade och dels för att jag plåtade vissa dagar helt analogt, men här kommer i alla fall mer Berlin. På lördagen vaknade jag och åt cornflakes i sängen. Sedan sminkade jag mig och allt sånt, innan jag drog ut på stan. Det ösregnade och jag lyssnade på true crime-poddar och promenerade i regnet och gick i affärer. Hittade min nya höstkappa inne på Other Stories, men mer om den sen.

berlin-igen-foto-emily-dahl-19
Runt lunch tog jag U-bahn bort till Kottbusser Tor och gick över kanalen bort till Neukölln. Trädkronorna var ännu smaragdgröna och regnet hade lättat lite.

berlin-igen-foto-emily-dahl-29
Åh Berlin! Alltså denna vackraste av städer. Den är så vacker och smutsig och mjuk och hård på samma gång. Som försiktigt knutna knytnävar. Ni förstår.

berlin-igen-foto-emily-dahl-20
På Okay Café mötte jag upp den här gullia hunden, samt lika gullia Rebecca.

berlin-igen-foto-emily-dahl-25
Inne på Okay Café var det trendigt och snyggt och fullt med snäll personal, vilket jag uppskattar. Rekommenderar detta ställe, så mkt mys!

berlin-igen-foto-emily-dahl-21

berlin-igen-foto-emily-dahl-22
Det hade slutat regna och var mucho kvavt, så vi satte oss ute på trottoaren och åt och försökte härda ut samt inte bli stuckna av alla getingar. Vad är grejen med Berlin-sommar och getingar? Gillar det inte, känns så ovärdigt en i övrigt perfekt plats. Men men, vi har alla våra brister.

berlin-igen-foto-emily-dahl-23
Vi åt och pratade om liv och karriär och kompisar och familj, och jag ville ge Rebecca massor med pepp för att hon är så himla grym, så det gjorde jag.

berlin-igen-foto-emily-dahl-28
Så talangfull tjej. Här kan ni förresten läsa hennes version av vår dejt.

berlin-igen-foto-emily-dahl-26
Själv hade jag koala-ansiktet på (vissa dagar ser jag verkligen ut exakt såhär?!), och helsvarta kläder pga lat.

berlin-igen-foto-emily-dahl-30
På Kottkusserdamm vinkade jag hejdå till fröken Fexby och promenerade inåt stan. Småningom började det regna så jag tog tunnelbanan tillbaks in till Charlottenburg för att besöka KaDeWe. Det hade nämligen min kompis Pontus sagt att jag måste, så sagt och gjort.

berlin-igen-foto-emily-dahl-33
Fick typ hjärtsnörp när jag kom upp till mitt mål, delikatessavdelningen. Alltså! Rum efter rum med fantastisk mat, vackra förpackningar och helt galet fina råvaror. Jag fällde en tår och gick vilse bland pastaknyten och skaldjursplatåer.

berlin-igen-foto-emily-dahl-31
Perfektionisten i mig ba “AAAAAH”! Så fint, allting, och sååå rakt uppställt i pedantiska rader. Älska!

berlin-igen-foto-emily-dahl-32
För att inte tala om alla bakverk och godissorter och snacks och herregud.

berlin-igen-foto-emily-dahl-34
Detta var min favoritgång, tillsammans med ost-avdelningen och charkuteri-avdelningen. Jag köpte en piccolo-flaska billig cava, en bit Saint Agur och lite fänkålssalami, och sedan gick jag hem genom regnet, till hotellet, och hade lördagshäng med mig själv. En helt perfekt lördag i Berlin, alltså.

Puss!

Emily