2014; du var min transportsträcka.

Det är mellandagar och jag har jobbat en hel del, med ett vackert vinterbröllop och en hel del annat. Adam och jag talar om vårt 2015, hur det ska bli och allt vi ska göra. Jag längtar, på ett konstigt sätt. Så jag kan inte hålla mig, vi börjar tacka av 2014 nu tycker jag. Och vi börjar med årets lista:

jan1-226

hagis-059
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Massor med saker! Delade studio med två fina kollegor, förlovade mig och skrev på kontrakt för en alldeles egen studio!

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga, men jag var mucho duktig och avstod det mesta som är kass. Typ cigaretter, droger och andra hyss, så det var väl bra, tänker jag. :)

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Alltså jag tror det? Saken är att det är så himla maxat med bebisbonanza i min umgängekrets just nu att jag tappar koll på vem som fått barn och när. Vi kan säga såhär: cirka alla utom jag fick väl barn. Ungefär.

Dog någon som stod dig nära?
Min morfar lämnade oss och jag gjorde som jag brukar och fokuserade på att trösta andra än mig själv. Jag tycker att att trösta andra i förlängningen ofta också blir ens egen bästa tröst. Vi saknar dig varje dag, morfar.

Wonderland-101

Wonderland-091
Vilka länder besökte du?
Tyskland och Spanien. Minns inte mer än så, känns som om 2013 suddas ihop med 2014 i mina tankar hela tiden.

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Alltså det är väl lite paradoxalt men jag ser 2015 som Året med stort Å. Och den inställningen innebär ju att jag kommer få jobba hårdare än någonsin. Samtidigt är det mer tid för mina vänner som jag skulle vilja ha mer av under 2015. Hur ska det gå ihop? Jag får försöka lära mig att prioritera ännu bättre…

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
4 juli för det var då Adam friade.

Vad är det bästa som hänt dig år 2014?
Att Arthur inte dog, att Adam och jag beslutade att det var dags att gifta oss, och att jag fick så många fina jobbframgångar.

Eiras namnceremoni Foto Emily Dahl 367

FLMaj03-016

IMG_4548
Största misstaget?
Jag kan inte minnas något. Inte för att jag inte gjorde en ziljon misstag, så klart. Tro mig, jag är världens mest klumpiga mänska. Men just i dag ser jag dem mer som erfarenheter. Jag har verkligen lärt mig skitmycket i år!

Bästa köpet?
Min underbara Eizo-skärm som är så fint ljuskänslig och perfekt färgkalibrerad, och mina Phottix Pro 5:or. *nörd*

Vad spenderade du mest pengar på?
Fotoutrustning och mat. Hehe, mina två bästa grejer, typ. Det och veterinärräkningar för Arthur då. Blä.

Gjorde någonting dig riktigt glad? SÅ många saker!!! Att Leo och Martin tvingade med mig till WOW. Att Adam och jag äntligen fick besöka Ibiza. Att jag fick visa Adam Berlin. Att jag fick vara frisk. Att Arthur blev vegan. Att jag träffade mina fotografkollegor Malin och Daniel. Och massa massa mer!

Blekinge Foto Emily Dahl-0024

Artie fyller år Foto Emily Dahl-9925

Ibiza Foto Emily Dahl-8960
Ord och uttryck från 2014…
“Haa de!” och “maddafakkar!” är två PH-citat som kommer sitta från i år. Och “är det här de e party!”, kanske. Hehe, too much PH in my life.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014?
Svär på min mamma med Silvana Iman, Drunk in Love med Beyoncé & JAY Z, Girls med Beatrice Eli och Dubbel Margarita med Far & Son.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag tror att jag huvudsakligen var gladare, eftersom mycket liksom föll på plats. Samtidigt har jag varit otroligt ledsen också, starkare och mer än på länge.

Djurgarden Stockholm Photo Emily Dahl-2

Artie Foto Emily Dahl-6652

Rleasefest Elsa Foto Emily Dahl-16
Vad önskar du att du gjort mer?
Hängt med mina vänner.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Haft stress-symptom. Så himla sämst med ögonryckningar och ont i magen ju.

Hur tillbringade du julen?
Tillsammans med min familj och Adams familj. Det blev en ljuvlig mix av svenskt, polskt och bulgariskt och jag hade så himla roligt!

Still Sunday Photo Emily Dahl-9604

Arthur Miller Photo Emily Dahl-1
Blev du kär i år?
Alltså ja. Så nykär. Min fästman är cirka det finaste jag vet i hela världen.

Favoritprogram på tv?
Paradise Saga, jag menar Paradise Hotel! Det och Homeland, och så magnifika True Detective som var allt jag hoppats på och mer.

Bästa boken du läste i år?
Expeditionen av Bea Uusma. LÄS om ni inte redan gjort pga FANTASTISK bok ju.

Största musikaliska upptäckten?
Hehe, i år var året då jag förstod grejen med Beyoncé. Det var Martin som tjatade hål i huvudet på mig, på något vis. Och så Joy, Sveriges svar på Beyoncé.

Foto Emily Dahl-8526

Beckis Foto Emily Dahl-8442
Något du önskade dig och fick?
Cirka allt, känns det som. Gud, låter det knasigt? Alltså, jag känner verkligen att de få saker jag önskade mig skedde. Fint!

Något du önskade dig men inte fick?
Inte inom rimlighetens gränser.

Årets bästa film?
The Grand Budapest Hotel så klart. Extra bra var det att upptäcka att Martin och Leo av en slump bokat samma visning och dessutom sätena direkt framför mig och Adam. Så himla perfekt slump-dejt!

De bästa nya människorna du träffade?
Martin <3, Julia & Halai, Malin och Daniel. Förlåt om jag glömt någon magisk. Vintagefabriken Foto Emily Dahl-0929

Berlin Love Photo Emily Dahl-9750

Berlin Love Photo Emily Dahl-9771
Hur skulle du beskriva din stil år 2014?
Förvirrad och splittrad. En dålig mellanperiod. Usch.

Vad fick dig att må bra?
Lilla mjuka taxmagen, doften av Adams tröjor, långa promenader med min mamma, Leos & Martins självklarthet.

Vem saknade du?
Morfar, mamma, Kakan och Smulan.

Favoritmånad 2014?
Juli. BÄSTA juli som någonsin funnits.

artie-097

jan-040
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Typ inte.

Ändå ser jag 2014 så himla mycket som en mellanperiod. Som en transportsträcka. Jag vet inte hur många gånger under året som jag råkat skriva “2015”, fått sudda ut och rätta till. 2014 har liksom inte legat rätt i huvudet på mig. Jag har redan glömt 2014, på något vis. 2015 känns så mycket större, som ett år på anabola. Lite galet, men jag är hoppfull. Längtar ni också?

Puss!

Emily